Čarování s barvami

10.01.2014 22:29

Barvy mají vskutku magickou moc - a to doslova!                                                                                                                              

V různých esoterických technikách a čarování všeho typu mají barvy nezastupitelnou roli. Vhodné použití předmětů v přesně zvolené barvě je součástí mnoha magických rituálů, například svíčkové magie. Magickou sílu barev však uplatníte i v každodenním životě - například ve volbě oblečení a zařízení bytu. Prozradíme vám, co která barva znamená a jak působí!

Čarování s barvami (obrázek) 

Bílá - univerzální barva čistoty


Nekorunovanou královnou všech barev je bílá. Symbolizuje čistotu a vyznačuje se tím, že v sobě spojuje vlivy všech ostatních barev - s výjimkou černé. Díky tomu je univerzální a můžete ji použít vždy a všude, když si nejste jisti výběrem barvy - například bílá svíčka je ve svíčkové magii nejuniverzálnější. Kromě toho se bílá uplatní ve všech kouzlech pro očistu od negativních energií.

Černá - přitahuje energie, dobré i špatné!

Protipólem bílé je černá. Ta má naopak moc přitahovat energie - včetně těch negativních, takže pozor na ni! Pokud máte například podezření, že se vás někdo snaží uhranout, neměli byste se oblékat do černé, abyste k sobě tyto špatné energie ještě víc nepřitáhli. V jiných situacích může naopak černá být mocnou ochrannou barvou - ale pozor, měla by se vždy používat opatrně a s mírou!

Červená - barva ohně a sexu

Ohnivá červená je barvou energie, vášní a také sexuality. Díky tomu, že je to barva krve, byla odedávna považována za jednu z nejmagičtějších barev. Uplatní se v milostné a sexuální magii, ale i tehdy, když potřebujete dodat energii do života - například v případě nemoci nebo nedostatku motivace. Ale pozor, protože nadbytek červené vyvolává podrážděnost!

Žlutá barva Slunce - význam se mění s odstínem!

Žlutá je barvou Slunce, dobré nálady, rychlých změn a inteligence. Symbolika této barvy se mění podle toho, o jaký odstín se jedná. Zelenožlutá je spíš negativní barvou, která symbolizuje žárlivost a závist. Naproti tomu oranžové odstíny znamenají radost a dobrou náladu. Samostatnou kapitolou je zlatá, která je barvou štěstí a úspěchu.

Zelená - barva přírody, ale také peněz!

Zelená souvisí se Zemí, s růstem a materiálním bohatstvím. Proto se velmi často používá ve finanční magii, když si chcete přičarovat prosperitu a hojnost. Zároveň pomáhá posílit spojení s Matkou Přírodou - v tomto směru je velmi užitečná v kombinaci s hnědou, další barvou Země. Zelená navozuje klid a harmonii a neutralizuje negativní úmysly.

Modrá - nebeský klid na počkání

Modrá - barva nebe a vody - symbolizuje klid, mír, duchovnost a má léčivé účinky hlavně u potíží způsobených stresem. Tato barva se používá vždy, když potřebujete uklidnit (hlavně světlejší odstíny) nebo pro odvrácení negativity a duchovní růst (temně modrá). Trochu podobný význam jako tmavomodrá má také fialová. Ve srovnání s modrou však má fialová silnější aspekt duchovnosti, vládnutí a mystického poznání - proto také kdysi byla barvou králů!

Růžová - hotová záplava něhy!

Růžová barva, která je dnes velmi populární, stojí ve svém významu někde mezi červenou a bílou. Spojuje v sobě čistotu a vášeň - není proto divu, že je tak oblíbená hlavně mezi něžnějším pohlavím. Tato jemná barva je velmi účinná, když potřebujete vyléčit zlomené srdce, když vám chybí pocit bezpečí, když toužíte po něžné lásce nebo posílení přátelství.

—————

Zpět