Vaše oblíbené barvy - prozradí, jaký jste člověk!

05.03.2013 12:22

 

Taky vás baví ptát se lidí na jejich oblíbené barvy? A víte, že barva, která se vám líbí, má svůj skrytý smysl? Vaše oblíbené barvy prozradí o vaší povaze mnohem víc, než byste si mohli myslet. A že se během života mění? To taky není náhoda - oblíbené barvy vám pomohou pochopit, co se děje a mění ve vaší duši!

Optimista, nebo pesimista?

Není vůbec jedno, zda se vám víc líbí černá, bílá, červená nebo zelená. Mohlo by se zdát, že je to pouze otázka vkusu nebo snad módy, jakou barvičku si rádi vezmete na sebe nebo kterou z nich se budete obklopovat - ale není tomu tak! Někdo má rád barvy výrazné, jiný tlumené. Někdo si libuje v světlých odstínech, jiný zas ve tmavých. Víte, co prozrazují vaše oblíbené barvy o vás a co vám mohou říct o lidech ve vašem okolí?

Je vám bližší černá barva a tmavé odstíny, nebo dáváte přednost spíš bílé a pastelovým odstínům? Černá je odedávna barvou tajemna a magie, ale zároveň vypovídá o sklonech k pesimismu.
Milovníci černé a tmavých barev se dívají na věci hlubokým pohledem a často je berou až příliš vážně a chmurně. Pokud se vám víc líbí bílá, patříte mezi optimistické a nekomplikované lidi, kteří bývají obvykle oblíbeni pro svůj pozitivní přístup k životu.

Vášnivě červená, něžně růžová nebo šedá jako myška?

Teplé barvy obecně vypovídají o energii, zatímco studené odstíny jsou spíš barvami klidu. Od toho se odvíjí význam všech jednotlivých barev a jejich kombinací. Barvy zároveň souvisí i s čakrami, energetickými centry našeho těla - ale o těch podrobněji až někdy příště!

Jste nadšenci pro červenou, oranžovou nebo žlutou? Tyto barvy ohně, Slunce a života prozrazují, že jste energická a výrazná osobnost - konec konců stejně jako ony samy. Nebojíte se upoutat pozornost a prosazovat si své názory, ale zároveň se snažíte dívat se na svět pozitivně. Zatímco milovníci červené potřebují ve svém životě vášeň, žluťásci si libují v komunikaci a společenských kontaktech a oranžoví lidé jsou někde mezi nimi.

Patříte mezi milovníky nebesky modrých odstínů? V tom případě jste tak trochu snílci, patříte mezi lidi, co mají v životě štěstí, ale chováte se spíš pasivně. Fialová je barvou duchovnosti, mají ji rádi lidé extravagantní a citově založení, kteří se nebojí provokovat. Růžová je něžná barva lidí, kteří žijí především svým srdcem a pocity - to vysvětluje, proč ji má rádo tolik žen.

Zelená, barva přírody, je oblíbenou barvou těch, kdo rádi pomáhají, ale zároveň jsou velmi citliví na negativní vlivy. Zemitou hnědou mají rádi prakticky založeni lidé a šedou zas ti, co se snaží dívat na svět objektivně a realisticky. Milovníci všech těchto nenápadných přírodních barev (s výjimkou křiklavě zelené, která v sobě spojuje význam zelené a žluté) jsou obecně vnímavější a jemnější osoby než lidé milující výrazné barvy a často je uráží vulgarita.

Změna oblíbené barvy - změna celého života!

Oblíbené barvy se během života mění - a to dost výrazně! Možná se vám v deseti letech nejvíc líbila růžová, v patnácti černá, ve dvaceti červená a ve třiceti třeba hnědá. Je to tím, že některé části naší osobnosti se během života mění, zatímco jiné zůstávají. Oblíbené barvy vypovídají spíš o proměnlivé složce osobnosti, zatímco znamení narození mluví o té neměnné. Ale to není důvod brát barvy na lehkou váhu - když si všimnete, že se vám nějak podezřele změnily oblíbené barvy, je to vždy předzvěstí významných změn v životě!
Máte potřebu barevně obměnit svůj šatník, a není to tím, že se změnila móda? Sháníte nově barevné závěsy, protože ty staré se vám už nelíbí? V tom případě se připravte na to, že zanedlouho budete nejspíš chtít změnit i práci nebo bydliště! Oblíbené barvy se během života mění - ale ne příliš často, takže si to vždy zaslouží velkou pozornost. Pomohou vám totiž pochopit, co se děje ve vašem nitru!

—————

Zpět