Skrytý význam barev

24.06.2011 23:33

Skrytý význam barev

Každý z nás má nějakou oblíbenou barvu, nebo dokonce hned několik. Jaké jsou ty vaše? Barvy mají v esoterice velký význam a to, která barva se vám líbí, není vůbec náhoda! Barvy působí na naši duši a nošení oblečení v nějaké barvě, pálení barevných svíček nebo třeba i použití bytových doplňků, či výběr jídla určité barvy nám může pomoci dosáhnout přesně toho, co si přejeme! Víte, jak na to?

Skrytý význam barev (obrázek)

Barvy jsou spjaté se živly a s tajemnými nehmotnými energiemi. Každá barva nám navozuje jiné pocity a také nám pomáhá naše pocity podvědomě vyjadřovat. Pokud si v nějakém období svého života oblíbíte jistou barvu, vypovídá to o tom, co zrovna cítíte a potřebujete. Když máte například rádi temnou černou, poukazuje to na vaši uzavřenost před okolím, která však nemusí být špatná a může vás chránit před citovými zraněními. Naopak bílá jako barva čistoty poukazuje na touhu po nových začátcích. Chybějící energii si můžete i záměrně doplnit, když se budete obklopovat příslušnou barvou. Když vám například chybí energie ohně, tedy vášeň a životní síla, vezměte si na sebe červené oblečení nebo alespoň doplňky a k jídlu si dejte třeba jahody nebo červenou papriku.

A co další barvy? Modrá je barvou klidu a moudrosti. Značí touhu po harmonii a vyšších hodnotách. Zelená jako barva lesů a rostlinstva má rovněž uklidňující účinek a pomáhá nám najít sounáležitost s přírodou. Zemitá hnědá značí u svého nositele touhu po nenápadnosti, ale představuje i návrat k přirozenosti a jednoduchosti. Nenápadnost je výsadou také šedé barvy - její nositelé jsou však šedými myškami v tom dobrém slova smyslu, jsou přizpůsobiví a nevyčnívají z řady. Slunečná žlutá a oranžová jsou velmi optimistické a zářivé barvy - pokud se vám líbí, zřejmě vám nechybí životní energie a kreativita a nebojíte se vyniknout. Tyto barvy podporují dobrou náladu. Není náhodou, že buddhističtí mniši nosí oranžová roucha. Naopak červená posiluje průbojnost, vášnivost, a její nošení vás může dokonce i fyzicky zahřát. Pokud nevěříte, vyzkoušejte to! Fialová, především ta tmavá, je barvou duchovního růstu, magie a poznávání tajemných sil. A nakonec růžová, jedněmi milovaná a jinými zatracovaná, je barvou něžné lásky. Nositel této jemné barvy jejím výběrem podvědomě ukazuje, že potřebuje být opečováván a milován.

 

—————

Zpět